30. juni – København/Los Angeles

.. en lang, men spændende rejse ..

29. juni

KufferterneAlle kufferter er pakket og lukkes. Den største lånekuffert er gået i stykker! Låsen virker ikke. Så vi når at pakke om. Vi har 4 kufferter i meget varierede størrelser fra meget stor og uhåndterlig til en lille kabinekuffert. 2 rygsække med håndbagage er også klar.
Taxaen kommer 20 minutter over 14 og lidt efter sidder vi klar på stationen.

Togturen til København gå som planlagt. Den er lidt lang og kedelige og Jeppes evne til at tilpasse sig omgivelserne gør, at han sover halvdelen af turen. Så føles det jo også meget hurtigere.

Efter indlogering på Danhostel går vi ind på Strøget og ned i Skinnergade hvor vi spiser aftensmad på Samos. Græsk buffet for 79,- pr. person. Billigt og nok også kvalitet derefter, men alle bliver mætte 🙂 Sovende mand på restauranten gør oplevelsen lidt aparte 😉

Så er det hjem på hotellet og få sovet så vi er klar til den lange flyvetur dagen efter.

Pia og Allan sover ikke meget den nat. Det er sikkert en blanding af spænding og meget hårde madrasser.

30. juni

Kl. 6 står Pia og Allan op. Drengene sover lidt længere. Da vi har pakket vores ting, går vi ned og spiser morgenmad. Morgenmaden på Danhostel er fin, og alle er mætte, da vi tjekker ud og går ud til den bestilte taxa. Så går turen til Kastrup lufthavn.

KastrupEfter nogen ventetid kan vi indlevere vores kufferter og gå gennem sikkerhedscheck. Det går uden nogle problemer. Efter endnu mere ventetid og en lille bid frokost kommer vi ombord i vores Airbus 777 til Toronto. Vi sidder fint lige bagved vingen og med fin udsigt på landskabet under os. Turen er lang – meget lang. Men den forsødes dog af lidt forskellige måltider (kylling og kartoffelmos med sure grøntsager og senere en kyllingewrap) og underholdning på de indbyggede skærme. Pia og Allan ser ”Last Vegas”. Jonas ser ”Harry Potter” og ”Narnia”, og Jeppe ser ”Thor”, ”Robocop” og ”Lego Movie”.
Flyvinge

Flot udsigt fra luften. Først Danmark – som et land kort. Så det sydlige spids af Norge. Over Island er der skyer, men der er sol over Grønland, så vi kan se isbjerge sejle af sted langs kysten – som små hvide prikker ganske vist, men de er der. Siden udsigt til Canada.

Efter landingen er det igennem adskillige køer og sikkerhedscheck. Der går uden problemer, men ventetiden er meget lang. Vi får lidt at spise og finder gaten til vores næste fly til Los Angeles. Vi synes at tolderen er lidt tilbagelænet og har god tid, men vi opfører os selvfølgelig eksemplarisk. De tre ældste skal aflevere fingeraftryk og øjen-scan. Her venter vi så igen i nogle timer og underholder os med at læse bøger, spille på iPads og skrive dagbog. Vi er meget trætte, og det tærer lidt på vores humør. Vi er ikke sure, men lidt pirrelige og lunten er nok lidt kort.

Den sidste flyvetur på 5 timer går også fint. Flyet er noget mindre, men pladsen er ok, og Pia, Jonas og Jeppe får også sovet en lille smule.

TorontoEfter landing kan vi gå direkte til bagageudleveringen og hente vores 4 kufferter. Der er ingen toldere eller sikkerhedscheck denne gang. Vi har jo rejst indenrigs 🙂

Uden for lufthavnen venter vi under det lilla skilt med ”Rental Car Shuttle”, og kort tid efter kommer bussen, der kører til Hertz. Chuck – chaufføren – hjælper passagererne ind med deres bagage og vi kører ca. 10 minutter. Hos Hertz går det nogenlunde gelinde, og da vores biltype alle er udlejede, får vi (efter at salgsassistenten ”frivillig” har forsøgt at få os til at opgradere) en Dodge Grand Caravan. Det er en rød syvpersoners van-lignende bil med aircondition, automatgear, elektrisk justerbare forsæder og bagdøre og bagagerum, der lukker ved tryk på en knap. Blæret!

Indlogering på vores 1. hotel går fint, og snart er vi i seng. Jeppe sover som en sten, Jonas får nogen søvn, men Pia og Allan sover ikke meget… Jetlag!

Dagen i dag har været mageløs!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *