1. juli – Los Angeles/Monterey

 .. Highway 1, søelefanter og Johnny Rockets ..

Must have coffeeVi står op kl. 6, går i bad og arrangerer vores bagage i kufferterne. Så er det ned til morgenmaden. Alt er selvbetjening. Forskellige slags brød kan ristes i toastere, og Jeppe og Jonas finder hurtigt ud af, hvordan den automatiske pandekagemaskine virker. Kaffen er lidt tynd – som amerikansk kaffe jo er – men den frisker. Vi forsyner os med æbler og bananer i mængder, der er lidt pinligt. Tasken er i hvert fald tung, da vi går op på værelset for at hente vores bagage.Vi tjekker ud og pakker bilen. Nu skal vi nordpå.

Fish and ChipsVi kører ud af Los Angeles på 7-sporede motorveje og kommer snart ud af byen. Første stop er Santa Barbara. En charmerende ”mindre” by i lav, spansk byggestil helt ud til havet. Vi finder en p-plads og går mod havet for at finde frokost. På vejen derned optager både Allan og Pia et Amtreck tog rulle ind på perronen – der er intet som back-up!! Først view af det fantastiske Stillehav, Jonas skal selvfølgelig have tæerne i. Vi får fish and chips på en pier ud i havet. Frække måger cirkler omkring os. En haj-Zoltar snakker med.

Vi har sat GPS’en på Monterey og valgt den korteste rute. Det viser sig at være en rute, der sender os ind i landet og ikke langs kysten, som vi troede. Bjergkørsel for første gang. Pia er lidt nervøs for bilens formåen, automatgearet siger ikke som en Toyota med manuel – men det er helt ubegrundet. I en mindre by holder vi pause på en tankstation og køber en is og et kort over Californien. Vi stoler ikke helt på elektronikken.

Highway 1Vi kommer nu tilbage til Highway 1 og kører igen nordpå. Sceneriet er fantastisk. Vi stopper et par gange for at tage billeder, og Jonas skal naturligvis igen have fødderne i Stillehavet. Det er koldt!

Vi gør også et stop et par kilometer nord for Hearst Castle og kigger på søelefanter. De ligger og soler sig på stranden og gør sig til for alle fotograferne. De lugter ikke særligt godt 🙂 Vi ser også egern.
SøelefanterPå grund af de mange kilometer fra LA til Monterey er vi nødt til at køre videre. Vi er jo noget trætte fra gårsdagens lange tur og vil helst ikke ankomme til hotellet alt for sent.

Turen fra Hearst Castle til Monterey er meget snoet, og vi kører op i bjergene og ned igen. Og op og ned igen. Der er anstrengende, men udsigten er perfekt med mange ”vista views”, som udsigtspunkter kaldes her. Allan kører utrætteligt videre – uden hjælp af sin kone, som ikke synes, at det er nu – på snoede bjergvejen – at hun skal have sin debut med automatgear (Pia har skrevet her!).

Vi ankommer til hotellet omkring kl. 20 og får hurtigt vores ting ind på værelset. Comfort Inn er ok, men der er ingen yderligere faciliteter. Der er en pool, men bestemt ikke en, som vi har lyst til at bade i. Værelset er mørkt og lille, men det er rent, og det er jo det vigtigste. Så er det ned i byen og få noget aftensmad. Vi havner på ”Johnny Rockets”, hvor vi får en burger med ”American Fries” og en ”diet Coke”. Det er ikke gourmetmad, men vi bliver mætte.

Så er det hjem til hotellet og få sovet, men vi skal jo lige huske at sætte alle kameraer, telefoner og iPads til opladning. På natbordet flyder det med forlængerledninger og ladere.

Dagen i dag har været forrygende!

Dag 1 - 331 miles - 522 km

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *