6. juli – San Francisco/Yosemite

.. Dyr parkering, Yosemite og bjørne som spiser tandpasta ..

Som sædvanligt er vi tidligt oppe. Vi sætter vækkeuret til kl. 6.30, men er vågne før. Vi bader og pakker vores bagage, så vi er klar til afgang. Så går vi ned og køber lidt morgenmad.

Tilbage på værelset henter vi bagagen og tjekker ud og går mod parkeringshuset, hvor bilen står. Vi lægger bagagen i bilen og prøver at finde en butik, hvor vi kan købe en køleboks. Vi kigger i flere forskellige butikker og finder til sidst en fin rød køleboks til $ 22. Så går vi tilbage til bilen og betaler for 2½ dags parkering i denne meget dyre by. Det koster os $ 84! Nå, sådan er det, og vi er snart på vej ud af San Francisco mod Yosemite Village. Det er en lang tur, men spændende. Vi kører i gennem et plantageområde, hvor der dyrkes mange forskellige frugter – blandt andet citron, lime og abrikos. Den modgående trafik er massiv og der er lange køer. Vi gætter på, at der er amerikanere, der er på vej hjem fra ”4. juli ferie”. Adskillige biler har trailere med vandscootere eller både. Så de kommer nok fra Lake Tahoe.

På vej til YosemiteVi stopper ved et supermarked og køber frugt, brød, ost, skinke og pølse. Vi køber også en pose is til køleboksen. Så kører vi videre. Vi snakker om snart at tanke, fordi det kan være meget dyrt i Yosemite, men pludselig er vi i bjergene og køre stejlt opad ad det ene hårnålesving efter det andet og så blinker advarselslampen for lav benzinstand. Det er tæt på panik, da vi endelig finder en tankstation på toppen af bjerget. Vi har de sidste miles kørt på dampene – en oplevelse som både Allan og Pia godt kunne have undværet!!! Prisen er ikke højere end vi tidligere har set, og vi fylder tanken for $ 70. Vi kan nu mere afslappet køre det sidste stykke mod Yosemite og ankommer snart til nationalparken. Vi køber et ”annual pas” til $ 80, da vi skal besøge endnu flere nationalparker, og hver gang koster det mellem $ 20 – 25.

Half DomeDet er en ubeskrivelig flot tur ind i dalen – smukkere natur findes ikke mange steder – det ene flotte sceneri efter det andet dukker op ved hvert vejsving og vista point. Flere steder kan vi dog også se spor efter skovbrand. Klippeformationerne hedder fx ”half dome” og ”inspiration point” – vi kan se begge fra vores teltlejr viser det sig senere. WAUW i 10. potens.

Snart er vi fremme ved Curry Village, hvor vi skal bo. Vi tjekker ind og bliver anvist, hvor vi skal være. Vi bliver også instrueret i vigtigheden af opbevaring af mad i boksen udenfor, og at vi tømmer bilen for madvarer. Vi skal skrive under på at vi forstår instrukserne. Bjørnene i område kan lugte et stykke tyggegummi i bilen og vil forsøge at få fat i det. Bilen parkeres, og vi går hen til vores telt – nr. 540. Vi skynder os at få alt mad gemt i den bjørnesikre boks foran teltet. Det gælder også vores toilettasker med tandbørster og tandpasta, som bjørnene tror, er mad!

Yosemite teltVores telt er ikke stort, men har dog 4 senge, én stol og en reol. Der er meget varmt i teltet (og udenfor). Temperaturen er på 38 grader. Vi pakker ud og finder et sted at spise aftensmad. Det lokale cafeteria har en menu, som vi vælger. Vi spiser blandt andet kartoffelmos, som er meget bastant/lækker (Allan/Jeppe), stegte gulerødder og et brød med pulled pork. Det er udmærket. Efter maden tager vi en tur med shuttle-bussen, som gratis kører os rundt i området. Så er det hjem i seng. Teltet er ikke så varmt, som vi frygtede, og vi må faktisk tage tæpperne i brug i løber af natten.

Dagen i dag har været enestående!
Dag 3 - 190 miles - 306 km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *