5. juli – San Francisco

.. Segways, Alcatraz og en cola med chokoladesmag ..

Cablecar no. 7Vi må stå tidligt op (kl. 6) for at kunne nå ned på Fisherman’s Wharf, hvor vi skal på sightseeing – på Segways. Så vi spiser en hurtig morgenmad på en lille café og stiller os i kø til en tur med de berømte Cable Cars. Køen er ikke så lang på dette tidlige tidspunkt, og vi kommer hurtig med nr. 7, der kører os til Fisherman’s Wharf. Det er dyrt ($6 pr. person), men sjovt at prøve. Vi ankommer til endestationen og finder nemt stedet, hvor vi skal lære at køre på Segway.

SegwaysDa vi er registreret hos firmaet, og vi har skrevet uden på, at de fralægger sig ethvert ansvar, bliver vi instrueret i at køre på Segway. Vi træner ikke i mange minutter. Så ser vi en videofilm om sikkerhed, og så laver vi nogle enkle øvelser igen. Alt i alt har vi trænet under 15 minutter, inden vi bliver sluppet løs i gaderne. Vores guide – Mark – taler til os via trådløst headset og fortæller løbende med humor, hvad vi ser, og hvad vi skal være opmærksomme på. Vi er hurtigt fortrolige med at køre på bæstet 🙂 og Mark sender os ud på ruten, der er forbeholdt de avancerede. Vi skal køre op til Coit Tower på Telegraph Hill. Det er via en af de stejleste gader i San Francisco (også Filbert Street som vi gik på forleden), men det går som en leg. På intet tidspunkt er der nogen af os, der føler os utrygge. Vi kører rundt i gaderne omkring Fisherman’s Wharf og Coit Tower i et par timer. Det er en super sjov oplevelse for os alle, og vi bliver ovenikøbet belønnet med et diplom og en pin, der fortæller at vi nu er eksperter.
Fishermans Wharf

Efter turen på Segway er vi sultne og kigger efter et sted at spise frokost. Vi skal dog lige forbi en souvenirbutik og købe en T-shirt til Jonas. Nå, vi finder et fint sted at spise og bestiller Fish & Chips og en rejesandwich. Maden er ok.

Så skal vi hen til færgen til Alcatraz, som er vores næste stop. Vi kommer ombord, og sejlturen tager omkring 15 minutter. På Alcatraz skal vi lige have lidt sikkerhedsinstrukser af en Ranger inden vi går op til indgangen af fængslet. Vi vælger en ”Audio tour” og bliver udstyret med en slags mp3-afspiller, der løbende fortæller os hvor vi skal gå hen. Lyden er indtalt af 4 fangevogtere og 4 fanger, der alle har oplevet Alcatraz på egen krop. Det er meget spændende og også noget skræmmende at høre deres historier. Turen er utroligt interessant. Vi er alle glade for oplevelsen, og særligt Jeppe synes Alcatraz er spændende.
Alcatraz 3Alcatraz 1Alcatraz 2Vi køber lidt souvenir og tager så båden tilbage til fastlandet. Nu er vi så trætte i vores ben, at vi snart ikke orker mere, så vi kæmper os hen til stoppestedet for sporvognen, der kører til Union Square. Der er heldigvis en kort køretur og vi finder endnu en Lori’s Diner, hvor vi spiser. Jeppe skal naturligvis prøve en ”Coke Chokolade” – og den smager af chokolade! Det er en interessant smag.
Chokolade ColaSå gør vi tilbage til hotellet og køber lige lidt vand, frugt og lidt snold. Endnu en fantastisk dag har nået sin afslutning med opdatering af dagbogen. Nu skal vi sove.

Dagen i dag har været underholdende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *