14. juli – Grand Canyon

.. Hiking i Grand Canyon,  biograftur og middag hos Big E ..

Hiking i Grand Canyon 1I dag sover vi uden vækkeur, og det er vist tiltrængt. Vi går ned og spiser morgenmad i en meget fyldt spisesal, men der er da plads til os. Bacon er på menuen og det samme gælder pandekager fra en maskine. Tryk på en knap og på et minut kommer der 2 friskbagte pandekager ud som på et samlebånd. Smagen er nu fin nok. Nå, vi må jo videre i dagens tekst. Vi tager en gratis shuttlebus til kanten af Grand Canyon. Herfra tager vi en anden bus lidt vestpå langs kanten og står af ved de smukkeste Grand Canyon 1udsigtspunkter. Grand Canyon er et hul i jorden, men hvilket hul. Der er op til 1 km til bunden! Flere steder kan vi se Colorado River sno sig. Vi tager shuttlebussen videre til Bright Angels Trail som er en sti, der går helt til bunden af kløften. Der kan vi ikke gå ned. Det er kun for de meget garvede hikere og det anbefales at overnatte inden opturen. Vi går ned i ca. en halv time og går så op igen. Flere steder er afgrunden lige under os og nogle steder er der trods alt lidt buske og træer. Hiking i Grand Canyon 2Vi skal i hvert fald holde tungen lige i munden på stien. På vejen tager vi billeder af sceneriet, men de kan slet ikke vise den utrolige natur vi går rundt i. Oppe igen tager vi bussen lidt videre og ser endnu mere af kløften. Det er et meget usædvanligt og helt fantastisk syn. (Også her løber der egern rundt)

Egern i Grand CanyonOm eftermiddagen er vi tilbage på hotellet og spiser en hjemmelavet sandwich som en sen frokost. Derefter går Pia og drengene i poolen og Allan slapper af på værelset.

Sidst på eftermiddagen går vi i biografen. I Tusayan (det hedder den lille by vi bor i) er der en Imax biograf, der viser en halvtimes film om Grand Canyon. Den er flot lavet og viser nogle vilde billeder af området. Bagefter kigger vi lidt i souvenirbutikken og Allan køber en T-shirt.

Big ELidt i syv mødes vi med Pias tidligere kollega og nuværende bogklub-makker Annette og hendes mand Erik, der også er på tur i Amerika. Vi går hen til Big E’s Steak House og bestiller en bøf. Det er et meget amerikansk sted – med optræden på scenen. En mindre talentfuld tryllekunstner optræder med jævne mellemrum, og når han holder pause, vises der film på en storskærm af enten området eller gamle cowboyfilm. Det er noget generende og forstyrrende, når vi hellere vil snakke. Nå, trods den irriterende underholdning har vi en hyggelig aften, hvor vi udveksler oplevelser og ideer og fif.

Da vi sidst på aftenen igen sidder på værelset hygger drengene sig med deres iPads, Pia opdaterer regnskabsbogen og Allan skriver dagbog. Udenfor er der et voldsomt tordenvejr som et par gange får TV’et til at miste signalet. Vi slukker lyset og kigger lidt på lynene. Det driver heldigvis hurtigt over, og vi går i seng efter endnu en begivenhedsrig dag.

Dagen i dag har været overvældende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *