15. juli – Grand Canyon/Lake Havasu

.. Route 66, bilproblemer og et herretoilet med halvnøgne damer ..

I dag sov vi længe – i hvert fald på denne tur – til kl. 8. Vi får hurtigt pakket vores bagage og går ned og spiser morgenmad. Vi giver os god tid og nyder det. Så tjekker vi ud og kører sydpå mod byen Williams, som ligger på legendariske Route 66. I byen er hovedgaden Route 66(route 66) delt i en øst og en vestgående retning med bygninger imellem gaderne. Vi kører en tur op og ned af begge og gør et stop i en af de mange souvenirbutikker. Her køber vi lidt Coca Cola ting og Jonas finder en lækker T-shirt. Det er en sjov og spændende butik. Vi fortsætter vestpå af Interstate 40 og drejer fra af route 66 i byen Saligman. Også her er der en masse sjove butikker og vi gør stop ved Delgadillo’s Snow Cap, som nok er den mærkeligste café, vi er stødt på. Her er en masse underlige og farverige ting rundt om huset og et mylder af mærkelige skilte. Butikken er særligt kendt for sine soft ice, og dem prøver vi. De kan dog ikke måle sig med en god dansk af samme slags 🙂

Route 66 2Da vi kører fra caféen lyser en advarselslampe op i instrumentbrættet på bilen. Et af dækkene har mistet lufttryk! Vi kører ind på en tank for at finde en dæktryksmåler, men det har de ikke. Vi fortsætter til den næste tank og de har heller ikke en. Men de anbefaler så værkstedet ved siden af. Dog er ejeren ikke tilstede før om en halv time – han er til frokost. Vi kigger os så om i souvenirdelen af tanken og finder endnu mere Coca Cola halløj. Denne gang et salt og peber sæt og en colaflaske til juletræet!

Da værkstedsejeren kommer tilbage fra frokost, tjekker han vores dæktryk og sørger for, at de er korrekte. Servicen er gratis, og vi takker naturligvis. Efter ca. 15 minutter stopper advarselslampen med at lyse, og vi kan ånde lettet op og fortsætte på vores tur ad route 66.

Route 66 4Lidt før byen Hackberry stopper vi ved endnu en mærkelig butik. Her flyder med gamle biler, dæk, hjul og andet skrammel. Butikken er stoppet med gamle ting og sager og her lugter fælt af kat! Vi køber derfor ikke noget, men benytter dog deres toilet. Det er i øvrigt fyldt med billeder af halvnøgne damer – herretoilettet i hvert fald.

Nå, vi kører videre og spiser frokost i byen Kingman, inden vi igen kører på Interstate 40 mod Lake Havasu. Her ankommer vi omkring kl. 17 og bliver indlogeret på et Route 66 3udmærket værelse i samme standard som de fleste øvrige vi har boet på. Temperaturen er på omkring 42 grader (som i Death Valley), men den er dog udholdelig. Måske har vi vænnet os lidt til varmen? På værelset pakker vi ud og slapper af en times tid og kører derefter i Walmart. Her køber drengene shorts og badebukser, og Jeppe finder også en kasket og et spil til sin PS3. Vi handler lidt frugt og en sandwich til hver, som vi spiser på hotelværelset. Drengene når lige en hurtig tur i poolen, mens Allan tager backup af billederne og skriver dagbog. Sidst på aftenen hygger vi med frugt, kage og TV inden vi går i seng. I morgen fortsætter turen til San Diego.

Dagen i dag har været legendarisk.
Dag 9 - 242 miles - 389 km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *