2. juli – Monterey

.. Pukkelhvaler, baconchokolade og Redwoods ..

Jeppe er allerede omstillet til Californien-tid, men vi tre andre er langtfra. Det bliver igen begrænset med søvn og klokken 5 er Pia, Allan og Jonas vågne. Så kan man jo ligeså godt opdatere dagbogen 🙂

Billeder og film fra kameraerne bliver lagt over på computeren, og hukommelseskortene bliver tømt, så de er klar til en ny dag.

Lige inden vi går over til morgenmaden, tager vi alle en pille mod søsyge – vi skal jo på hvalsafari om 3 timer.

Morgenmaden er igen automatmad, men kvaliteten er fin og bestemt spiselig. Kaffen er bedre her, og den spansk-udseende dame, der fylder op, er meget venlig og spørger som alle gør herovre: ”How are you today?”. Jeppe og Jonas laver selv vafler på et elektrisk vaffeljern – både almindelige og med blåbærsmag.

Så skal vi afsted på hvalsafari. Vi kører til en parkeringsplads i nærheden af Fisherman’s Wharf i Monterey og går til det anviste sted. Her tjekker vi ind og betaler for turen. Båden – ”Sea Wolf II” – lægger til kort efter, og vi kommer alle ombord. Vi er omkring 40-50 gæster om bord på båden. Men der er god plads, alle kan se. Vi får plads på en bænk bagerst på båden med udsigt til både styrbord og bagbord.

Vi sejler ud på Stillehavet, og undervejs ser vi havoddere, pelikaner og en masse andre fugle. Faktisk har vi ikke sejlet så lang tid, før vi ser den første pukkelhval – dog på afstand. Vi sejler videre og hver gang vi ser noget nyt fortæller en ansat om området og det dyreliv, der er i havet.
PukkelhvalEfter lidt længere tids sejlads ser vi endnu nogle pukkelhvaler, og denne gang er de rimelig tæt på båden. Vi tager billeder og filmer i et væk. Vi ser også to forskellige slags delfiner og lidt flere pukkelhvaler. Og pillerne virker! Der er ingen af os, der bliver søsyge, og vi kan nyde turen. Det er dog koldt, godt at vi har både langærmede trøjer og jakker på. Vi er i havn igen omkring kl. 13.30 og har været på havet i 4½ time. Selvom vejret er noget køligt og overskyet, er Allan af en eller anden mystisk grund blevet noget rød i hovedet. Man kan åbenbart blive solbrændt uden sol.
Pelikan

Vi kører hjem på hotellet og skifter tøj og kører så til Santa Cruz, som ligger en lille times kørsel nord for Monterey. Her går vi en tur på Pacific Avenue, og vi spiser en meget sen frokost på en lille café. Vi får sandwiches fra en italiensk deli, og de er yderst delikate. Vi skal også lige ind forbi en chokoladeforretning, som sælger almindelige chokolader og mere specielle som f.eks. kartoffelchips og bacon med chokoladeovertræk.
Chips med chokoladeVi prøver begge varianter, og de smager ganske fint. Så går vi lidt videre i ”flipper-byen”, inden vi kører ned på Santa Cruz Wharf, hvor vi parkerer og går en lille tur. Vi har en fantastisk udsigt ind mod stranden og Santa Cruz Beachwalk med tivoli og hundredevis af badegæster.
Santa Cruz skilte

Så kører vi videre. Vi skal besøge Allans bekendte, Carollyn og Bill i Scotts Valley, som ligger 15 minutter nord for byen. Her hygger vi i deres have med en lille ”appetizer”, som består lidt grøntsager med dip, brød med hummus og hjemmelavet lemonade lavet af citroner og lime. Senere spiser vi typisk amerikansk BBQ med svinekød, oksekød, majskolber og ”cornbread” som er et sødt brød lavet på majsmel. Jonas er meget betaget af de store Redwoods i Carollyns have, og Jeppe hygger med hendes 2 hunde og tre katte – den ene kat er blind. Vi snakker og hygger og kører så hjem på hotellet meget trætte efter en lang og spændende dag.
Giant RedwoodsDagen i dag har været ubeskrivelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *