3. juli – Monterey/San Francisco

.. Shopping, Chinatown og en meget stejl gade ..

I nat har vi alle sovet rimeligt. Jonas vågner dog med ondt i halsen og hovedpine og må starte dagen med et par hovedpinepiller. Vi får morgenmad med gør-det-selv vafler som dagen før og pakker derefter vores bagage og tjekker ud fra hotellet. Og så går turen mod Gilroy Premium Outlet.

Efter en lille times kørsel nordpå kommer vi til Gilroy og mærker duften af hvidløg. Byen er kendt for sin produktion af hvidløg. In n out burgereVi finder hurtigt Premium Outlet og de butikker, som vi har kig på. Vi starter hos Adidas og finder nogle fine t-shirts til både Jonas og Jeppe. Så videre til Puma (Jeppe køber sko) og så Levi’s hvor Jeppe finder nogle shorts, Pia en bluse og Allan bukser og jakke. Jonas er desværre ikke helt på toppen, så vi slutter indkøbene og får vores frokost hos ”In ‘n Out burgers” hvor vi spiser en kæmpeburger med fritter og en diet Coke. Bestemt ikke et slankemåltid.

På vej til SFNæste stop er San Francisco, og turen tager omkring 2 timer på grund af den megen trafik ind mod centrum af storbyen. Vi finder nemt hotellet, men parkering er derimod ikke så nemt. Så Pia og drengene må slæbe al bagagen ind på hotellet og sørge for check ind, mens Allan prøver at finde et parkeringshus. Bilen bliver parkeret et par blokke fra hotellet til en meget høj pris på 34 dollars pr. døgn. Dette er dog billigere end hotellets parkering, som er på 56 dollars pr døgn! Hotellet er på 32 etager, og vi bor på 7. etage. Værelset er fint og med 32” tv. Og så koster alting ekstra. En sodavand i en automat koster $ 2.75. På hotellet i Los Angeles kostede den samme sodavand $ 0.75. En flaske vand (som ikke er kold!) koster $ 4.25, og det koster $ 11 at bruge Internettet. Det vælger vi så ikke at gøre. Men hotellet har en meget central beliggenhed – det forklarer jo nok priserne!!
SF avisstandere

Efter check-ind og parkering begiver vi os på lidt byvandring. SF ChinatownVi går mod China Town på Grant Street og kigger på alle de spændende butikker. Vi finder en restaurant hvor også Obama har spist. Vi får en familiemenu med suppe, egg roles, kylling, svinekød, oksekød og stegte ris. Lidt overraskende er det Jonas, der er mest begejstret for maden 🙂 På restauranten serveres også vandmand, som vi dog ikke smager. Som ekstra service har tjeneren beregnet ”tip” for os – drikkerpengene er således allerede på regningen, da vi beder om den!!

SF Filbert StreetDa vi har spist, går vi videre og finder Filbert Street, som er usædvanligt stejl. Vi kæmper os op af de mange trapper op til Coit Tower, som er bygget på toppen af Telegraph Hill. Desværre er tårnet lukket, men vi har en fantastisk udsigt over San Francisco, Alcatraz og både Bay Bridge og Golden Gate Bridge. Vi (læs Allan) får taget en masse billeder og begynder så hjemturen til hotellet. Vi er godt trætte, da vi kommer tilbage. På vejen køber vi lidt vand, et par kopper kaffe til de voksne og smoothies til drengene på en Starbucks.

På værelset flader vi ud med lidt tv, og sjovt nok sender de ”Rejseholdet”. Det er med dansk tale og engelske undertekster.

Dagen i dag har været imponerende!
Dag 2 - 120 miles - 193 km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *