4. juli – San Francisco

.. Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf og et brag af et fyrværkeri ..

Golden GateI nat har vi alle sovet godt – og længe. Vi trængte også til det. Og da vi endelig står op, tager vi det stille og roligt, inden vi bevæger os ud i byen for at finde noget morgenmad. Vi tager afsted og finder en lille café, hvor vi får bagels med ost, æg og bacon eller skinke og croissant med bacon. En lille juice og en kop kaffe og så er vi klar. Vi går omkring Lori's Dinerturistinformationen og får assistance vedrørende brug af offentlig transport. Så prøver vi det af og tager bussen til Golden Gate Bridge. Det går efter planen, og vi har en forrygende gåtur ud midt på broen og tilbage igen. At det er skyet ødelægger ikke fornøjelsen, men det er lidt koldt! Vi køber lige lidt souvenir (magnet, bolt og postkort) i butikken for enden af broen. Så tager vi bussen tilbage til Union Square, hvor vi spiser frokost hos Lori’s Diner. Indretningen er som en amerikansk ungdomsfilm fra 50’erne. Vi spiser burger og omelet. Og så hjem på hotellet og slappe af et par timer, inden vi tager ned på Fisherman’s Wharf for at fejre 4. juli med amerikanerne.

Sidst på eftermiddagen tager vi en sporvogn mod Fisherman’s Wharf og Pier 39. Der er allerede fantastisk mange mennesker, da vi kommer frem, og vi kan næsten ikke bevæge os i mængden. Vi kigger lidt på butikker og køber lidt trylleri i Houdini’s Magic Shop. Vi kan se, at der nu er meget lange køer foran alle restauranterne, og vi prøver også at finde et sted. Valget falder på Luigi’s Pizzeria, og her står vi i kø i et kvarter, inden vi bliver skrevet på ventelisten! Så venter vi yderligere ca. tyve minutter, og så er et bord klar til os. Faktisk var vi heldige at komme til hurtigt – mange andre ventede meget længere. Vi bestiller hver en pizza. Jeppe og Jonas bliver positivt overrasket, da tjeneren spørger, om de vil have mere sodavand – refill.

Efter en solid pizza og store mængder cola, prøver vi at mase os gennem de tusinder af mennesker, der befinder sig på stedet. Vi er på hårdt arbejde, men finder frem til et godt sted nær kajen og står sammen med en masse glade amerikanere og venter på fyrværkeriet, der starter præcis kl. halvti.

4th of JulyPå slaget starter et fyrværkeri uden lige. De vildeste raketter med de flotteste farver og mønstre skyder til vejrs i et væk. Alle mennesker råber og klapper og er begejstrede. Og efter et stykke tid tager fyrværkeriet til i hastighed og styrke og afslutter, mens folk nu råber endnu højere og klapper endnu mere. Stemningen er helt vild! Nu går turen så hjemad mod hotellet. 4th of July 2Det er umuligt at komme med offentlig trafik nu og eneste mulighed er at gå. Turen hjem er meget hård da det går op og ned af bakker hele vejen. Turen tager omkring tre kvarter, og vi er godt trætte, da vi endelig sidder på hotellet.

Det har været en fantastisk aften med god mad, flot fyrværkeri og så en stemning uden lige. 4. juli er bestemt noget som amerikanerne går op i 🙂

Dagen i dag har været blændende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *