12. juli – Bryce Canyon/Page

.. Lake Powell, Antelope Canyon og en bisonburger ..

Bryce SunriceAllerede lidt før klokken 6 står vi op og tager hen til et sted, der hedder ”Sunrise Spot” for at se solopgangen over Bryce Canyon. Det er super flot og vi tager som sædvanligt en masse billeder. Vi kører videre til ”Sunset Spot” selvom det jo er solopgangen vi nyder og også her er der fantastisk. Et par egern leger og vi kigger på. Vi kører lidt videre og kommer til ”Bryce Point” og ser os mætte af solopgang. Tilbage på hotellet spiser vi Bryce Sunrice 2morgenmad, og så pakker vi bilen. Vi kører ca. 25 miles af samme vej tilbage som vi kom dagen før og derefter videre mod Page, som ligger i Arizona – vores 4. stat. Vi stopper ved en butik som hedder Thunderbird, og her køber Jonas og Pia lidt indianersouvenir, og Allan skal have kaffe.

Mule Deer
Turen til Page tager ca. 3 timer og en del af turen bliver lidt triviel – vi er jo også godt vant. Vi har efterhånden set så Lake Powellmegen fantastisk natur og sceneri, at vi er fyldte. Men da vi ankommer til Page imponeres vi alligevel. Lake Powell – som ligger i forbindelse med byen – er meget stor og usædvanlig blå. Vi ser den ene store bil efter den anden med forrygende både på enorme trailere. I forbindelse med søen er der bygget en meget stor dæmning, der forsyner over en million husstande med elektricitet. Dæmningen ligger hvor Grand Canyon og Colorado River starter. Over kløften er bygget en bro, som vi skal køre over for at komme til byen Page. Broen er over 200 meter over bunden af kløften!

I Page spiser vi frokost på Taco Bell og handler lidt i Walmart. Jonas og Jeppe køber hatte og T-shirts og Allan køber en harddisk til backup af alle billeder og film. Så tjekker vi ind på hotellet og slapper af en halv times tid, inden vi kører til Antelope Canyon, som ligger ca. 15 minutter uden for byen. Vi vælger Lower Antelope Canyon, fordi den er mindre overfyldt. DET ER MEGET VARMT.

Anteloe CanyonVi betaler for en guidet tur ned i kløften og gruppen på ca. 10 mennesker følger efter Navajo-indianeren Jason. Vi skal gå i det meget varme sand et lille stykke, inden vi kravler ned af nogle stejle trapper til bunden af kløften ca. 10 meter nede. Her er temperaturen en anelse mildere. Klipperne er fantastiske at se på og vi smyger os af tætte åbninger og sprækker. Her er umådeligt flot, og klipperne er næsten levende. Her tager vi billeder i massevis. I en lidt større åbning finder Jason en fløjte frem og spiller en indianermelodi. Det er meget stemningsfuldt. Jason spørger af og til ”Are you bored ?” Når vi forsikrer ham om det modsatte, siger han ”I am, I need a beer”. Oppe igen tager vi bilen tilbage til hotellet og nyder en times tid i poolen.

ButterfieldOm aftenen kører vi ind mod centrum af Page og finder en restaurant, som hedder Butterfield. Vi sidder udenfor med udsigt over dæmningen og landskabet nord for. Der flakser flagremus rundt i mørket. Mon ikke vi kan se helt til Utah? Her spiser vi alle en bisonburger og vi forkæler os selv med en lille dessert af is og cheesecake. Trætte efter endnu en overvældende dag.

Dagen i dag har været prægtig.

Dag 7 - 150 miles - 241 km

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *